Inova Interiors

Distribuie

Amenajare hol - 35+ imagini cu modele și idei de holuri amenajate

Desi aparent nesemnificativ, holul este oglinda casei noastre – el primeste invitatii si este prima imagine pe care acestia si-o fac asupra locuintei noastre. Tocmai de aceea este necesar sa acordam o atentie chiar si acestei mici incaperi si sa o folosim intr-un mod pragmatic, aducand-o totodata in esteticul restului locuintei. Indiferent de stilul abordat in amenajarea locuintei, de forma holului, de spatial de care dispunem sau de pozitionarea acestuia, cu putina creativitate si cateva idei din partea noastra iti poti transforma aceasta incapere intr-un spatiu functional si personalizat!

Amenajare hol în funcție de tipul locuinței

Tipul locuintei este deosebit de important intrucat acesta stabileste dimensiunea holului. Daca stai la apartament, holul va fi unul de dimensiuni reduse si va trebui sa abordezi strategic amenajarea lui, dar daca stai la casa, spatiul iti va permite sa jonglezi cu mai multe idei. Citeste in cele ce urmeaza sugestiile noastre potrivite fiecarui tip de locuinte.

Cum amenajăm holul într-un apartament

Holul intr-un apartament este in mod cert mai mic si foarte putin (sau chiar deloc) iluminat natural. Concentreaza-te pe functionalitate si practicalitate, alegand piese de mobilier cu spatii de depozitare (de exemplu, un cuier sau o bancheta cu pantofar inclus) si opteaza pentru o paleta cromatica neutra, deschisa. Pentru a crea senzatia de spatiu, poti adauga o oglinda mare pe perete sau poti alege un dressing cu oglinzi mari, verticale.

Cum amenajăm holul într-o casă

In cazul in care locuiesti la casa iar holul tau este mai spatios, după ce alegi piesele esentiale (precum cuierul, pantofarul), indreapta-te catre cateva piese de decor precum plante decorative, corpuri de iluminat deosebite si ghivece mari. Poti insera inclusiv un dressing, unde iti poti depozita hainele si accesoriile sportive. Alte piese precum comode, fotolii si etajere cu diverse obiecte de decor pot fi integrate intr-un astfel de spatiu generos.

Cum amenajăm holul într-o garsonieră

In cazul unei garsoniere, spatiul este in mod cert unul foarte restrans. Holul este unul mic, ori se afla chiar in prelungirea living-ului. In acest caz, functionalitatea trebuie sa primeze, astfel incat te sfatuim sa il mobilezi doar cu strictul necesar (de exemplu, un cuier si o oglinda alaturata).

Amenajare hol în funcție de poziționarea în casă

Pozitionarea holului in casa este esentiala pentru amenajarea acestuia. In functie de locul in care este amplasat, vei alege mobilierul potrivit intr-un mod in care sa eficientizezi spatiul. Fie ca acesta se afla la intrare, in continuarea livingului sau in mijlocul locuintei, nu te teme! Suntem aici sa iti oferim cele mai bune sugestii pentru maximizarea potentialului.

Amenajare hol mic la intrare

Probabil cel mai des intalnit, holul de la intrare este cartea ta de vizita, acesta fiind prima incapere cu care vizitatorii tai intra in contact! Alege un mobilier functional (nu trebuie sa lipseasca cuierul), o bancheta ce poate fi utilizata si pe post de pantofar, iar pentru un plus de personalitate, poti adauga un element decorativ si totodata, functional, precum un suport de umbrele.

Amenajare hol mic în interiorul casei

Holurile din interiorul casei pot da un aer foarte elegant locuintei tale, insa ele de cele mai multe ori nu au o functionalitate propriu-zisa. Integreaza doar piese de mobilier utile si da-le o nota personala prin aplicarea unor corpuri de iluminat pe perete sau a unor tablouri. Poti adauga mese inalte si inguste de-a lungul peretilor pe care sa le folosesti fie ca spatii de depozitare, fie ca simple elemente estetice pe care sa le decorezi dupa bunul-plac.

Amenajare hol cu living open space

Holul ce se afla in prelungirea livingului tip open space este mai putin pretentios – regula de aur este sa respecti stilul abordat in living si cromatica acestuia! Asigura-te ca integrezi piese ce se afla in echilibru cu restul designului astfel incat sa existe o cursivitate estetica.

Amenajare hol în funcție de stil

Stilul abordat in locuinta ta este determinant pentru cel pe care il vei adopta si pe hol! Asigura-te ca piesele sunt in armonie cu designul si cromatica din restul casei tale si nu ai cum sa dai gres. Iata mai jos cateva inspiratii!

Hol în stil modern

Holul modern este caracterizat de liniaritate, precizie si neutralitate in design. Alege piese neutre si functionale si pastreaza o estetica aerisita pentru acest tip de hol. Corpurile de iluminat ideale pentru acest stil sunt spoturile sau aplicele.

Hol în stil vintage

Foloseste piese de mobilier din lemn masiv, tapet imprimat si o multitudine de piese de decor pentru un design vintage autentic in holul tau! Fie ca optezi pentru o cromatica deschisa, cu lemn alb, sau pentru culori mai inchise, asigura-te ca nu pierzi din vedere obiectele de decor si oglinzile mari.

Hol în stil minimalist sau scandinav

Stilul minimalist este alegerea perfecta pentru un hol mic dintr-un apartament. Pune accentul pe functionalitate, alegand exclusiv piese indispensabile si nedecorandu-l excesiv (sau chiar deloc). Pentru o nota scandinava, poti adauga accente de lemn si plante decorative. Cromatica este una neutra, unde albul predomina.

Hol în stil clasic

Holul clasic poate fi somptuos, sobru sau chiar si neutru, insa totodata deosebit de elegant si primitor. Foloseste materiale precum lemnul masiv cu accente metalice, aurii si alege mobilier liniar, cu tente moderne. Piesele de decor precum oglinzile sau banchetele de catifea nu trebuie sa lipseasca.

Hol în stil rustic

Stilul rustil este unul primitor, asa ca este alegerea perfecta sa-l integrezi si in holul tau! Materiale precum caramida (fie in culoarea originala, fie vopsita in alb), lemn (in cazul mobilierului) si testaturile de lana, in sau tricot sunt esentiale pentru un design autentic. Poti da o nota moderna integrand si mobilier alb. Decoratiunile precum covoarele, scaunele de lemn si plantele sunt o alegere ideala si dau un aer cald holului tau.

Amenajare hol în funcție de forma acestuia

Odata cu dimensiunea, forma holului este un alt factor esential de luat in calcul atunci cand il amenajam. Iata care sunt sugestiile noastre pentru a-ti eficientiza spatiul la maximum, fie ca vorbim de un hol ingust sau de unul patrat!

Amenajare hol îngust

Holul ingust poate fi o adevarata provocare, intrucat este dificil sa gasesti un mobilier potrivit dimensiunilor tale si care sa corespunda si compartimentarii locuintei. Astfel, recomandam crearea unui mobilier pe comanda sau optarea pentru piese inalte pana in tavan si cu multiple spatii de depozitare, acestea fiind alegerea cea mai practica si totodata estetica. Integreaza oglinzi pentru amplificarea vizuala a spatiului.

Amenajare hol pătrat

Forma patrata este cea mai permisiva si usor de amenajat, intrucat poti utiliza holul ca spatiu de depozitare. Foloseste piese de mobilier cu o functionalitate diversa si rafturi sau etajere pentru depozitarea diverselor accesorii sau chiar si a pieselor de decor.Forma patrata este cea mai permisiva si usor de amenajat, intrucat poti utiliza holul ca spatiu de depozitare. Foloseste piese de mobilier cu o functionalitate diversa si rafturi sau etajere pentru depozitarea diverselor accesorii sau chiar si a pieselor de decor.

Piese mobilier și decorațiuni pentru amenajarea unui hol

Piesele de mobilier si decoratiunile trebuie alese cu mare grija atunci cand iti amenajezi holul! Ia in calcul stilul si cromatica celorlalte camere si, totodata, opteaza pentru piese functionale si estetice. Un dressing deosebit, un cuier elegant si in armonie cu designul intregii locuinte si o alegere calculata a corpurilor de iluminat si a pieselor decorative pot face diferenta.

Dulapul și garderoba în hol

Fie ca ai un hol ingust sau unul patrat, ca stai la apartament sau la casa, integrarea unui dulap este cea mai pragmatica idee, avand multiple avantaje: salvezi spatiul din dormitoare, sporesti eficienta avand hainele la indemana si maximizezi spatiul de care dispui in locuinta ta.

Corpuri de iluminat pentru amenajarea holului

Alegerea corpurilor de iluminat depinde cu precadere de forma holului. Astfel, daca holul tau este lung si ingust, opteaza pentru aplice sau spoturi, iar daca are o forma patrata, poti alege inclusiv un lampadar. In ambele cazuri, daca spatiul iti permite sa montezi o comoda sau un pantofar, poti adauga o veioza.

Cuierul în hol

Cuierul pentru haine este indispensabil in holul tau. Indiferent de spatiul de care dispui, asigura-te ca integrezi un cuier, fie ca acesta este sub forma de dressing sau sifonier, in cazul unui hol mai spatios, sau a unui cuier clasic, de colt, pentru holurile mai mici.

Obiecte de decor pentru amenajare hol

Desi tratam holul ca pe un simplu spatiu de trecere, si el contribuie substantial la estetica locuintei noastre. De aceea, nu trebuie sa negliezi integrarea pieselor de decor in aceasta incapere, putand opta pentru obiecte precum oglinzi, plante, tablouri sau orice alte decoratiuni potrivite stilului abordat.

Pantofar pentru amenajarea holului

Pe langa cuier, pantofarul este un alt obiect indispensabil in holul tau. Acesta vine in numeroase forme – poti alege fie unul vertical daca spatiul nu-ti permite mai mult sau unul dreptunghiular si astfel vei maximiza spatiul de care dispui; poti opta pentru unul inchis, tip dressing sau pentru unul deschis, din lemn, cu influente scandinave. Optiunile sunt multiple, trebuie doar sa-l alegi pe cel potrivit cu designul locuintei tale is care sa corespunda nevoilor tale!

Suportul umbrelelor în hol

Suportul de umbrele este un accesoriu deosebit de elegant si practic. Neocupand mult spatiu, il poti pozitiona in coltul holului si ofera un aspect vintage locuintei tale. Totodata, in felul acesta nu-ti vei uita niciodata umbrela in zilele ploioase!

0
    0
    Cosul tau
    Cosul este golInapoi la magazin

    ENDING SOON

    Finalizează comanda acum și ai 35% reducere la tot coșul de cumpărături

    COD:35EXTRA